Acordul RM-UE

Acordul RM-UE

Messaggioda Badica » 16 maggio 2013, 14:08

Consiliul Uniunii Europene a notificat oficial Republica Moldova despre finalizarea procedurilor interne ale UE necesare intrării în vigoare a Acordului dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova de modificare a Acordului privind facilitarea eliberării vizelor. Astfel, noile modificări la Acord vor intra în vigoare de la 1 iulie 2013.

Reamintim că, prin acest Acord de modificare, semnat la Bruxelles în iunie 2012, se extind facilităţile procedurale de eliberare a vizelor pentru cetăţenii moldoveni care doresc să călătorească în ţările Uniunii Europene.

Amendamentele vizează în special simplificarea criteriilor de eliberare a vizelor europene, reducerea taxelor sau scutirea totală de taxe pentru mai multe categorii de cetăţeni ai Republicii Moldova, cum ar fi jurnaliştii, şoferii care prestează servicii de transport internaţional, studenţii, participanţii tineri la seminare şi evenimente sportive sau culturale, rude apropiate ale persoanelor cu reşedinţă legală în UE etc.

De asemenea, potrivit Acordului, deţinătorii de paşapoarte de serviciu biometrice vor fi scutiţi de obligaţia de a obţine vize pentru călătoriile de scurtă durată.

http://www.mfa.gov.md/comunicate-presa-md/494738/
Avatar utente
Badica
 
Messaggi: 21
Iscritto il: 21 febbraio 2013, 18:45

Torna a Limba noastră - English language - На русском языке
Chi c’è in linea

Visitano il forum: Nessuno e 1 ospite


Zenisator
cron